2022-01-21 08:10:59• hírek • Bede Emőke

Zsebre vágta a talált pénzt egy nagykárolyi férfi

Január 18-án egy 41 éves, börvelyi férfi arról értesítette a nagykárolyi rendőröket, hogy miközben épp a város egyik bevásárlóközpontjában tartózkodott, észrevétlenül elejtett egy 200 eurós bankjegyet, melyet aztán valószínűleg egy ismeretlen személy megtalált, ám ahelyett, hogy visszaadta volna, inkább zsebre vágta.

A hatóság embereinek egy nappal később, január 19-én sikerült azonosítani a szóban forgó személyt, aki nem volt más, mint egy 62 éves, nagykárolyi férfi. A jogos tulajdonos szerencséjére az illető még nem költötte el az összeget, így a bankjegy visszakerült hozzá. A rendőrség eljárást indított a megtaláló ellen.


A büntetőtörvénykönyv 243. cikkelye egyébként határozottan kimondja, hogy a talált javakat az érintettnek legfeljebb 10 napon belül kötelessége leadni a hatóságnál vagy visszajuttatni egyenesen a tulajdonosnak, s aki nem így cselekszik, egy és három hónap közötti szabadságvesztéssel is sújtható - bár, ha a felek közben „elszívják a békepipát”, az mentesítheti a „bűnöst” a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: